Lys upp i hösten

Nu börjar hemmen lysas upp med stearinljus, brasor och andra typer av mysbelysning som är ett tydligt tecken på att hösten anlänt även i år. Mysbelysning kan finnas i såväl badrummet som i sovrummets mörka vrår och är ett perfekt sätt att sätta stämningen, inreda och samtidigt se vad du söker där hemma.

Lampor är inte bara en fin inredningsdetalj utan sättet ljuset skiner mot en vägg eller möbel kan också skapa en helt annan uppfattning av rummet. Punktbelysning är ett praktexemplar på bra och mysig belysning i ett hem. Det är simpelt att skapa en mysig känsla i hemmet med små lampor i fönstret, en golvlampa i ett hörn eller varför inte en ljuslykta på hallgolvet bredvid en vacker bukett av eukalyptus, videung och pampas. Att sätta ljuskällor i olika nivåer såsom på golvet, i taket och på fönsterkarmen ger ett härligt ljusflöde i hela hemmet som förhöjer upplevelsen av ditt hem.

Vad har du för inredningsstil? Kanske dras du till en pampig ljuskrona eller varför inte stora glödlampor hängandes i olika nivåer. Bygg upp ditt hem efter var ljuskällorna sitter för att skapa den härliga dynamiken mellan ljus och kontraster. Tröttnar du på den stora golvlampan över soffan så funkar den alltid att stå intill din läsfåtölj - våga flytta runt ljuskällorna under säsongens gång för att matcha ljusinsläppet från fönstret även under sommarperioden..

Lys upp i hösten

Vägglampor är kanske den mest tacksamma belysningen när de kommer till att inreda och ljusa upp mindre ytor såsom vid läshörnan, sovrummet eller i köket. Då den både kan ge praktisk hjälp att läsa kan många vägglampor även dimras och vridas i olika riktningar för att ge den där mysbelysningen. Stearinljus är också en riktig stämningshöjare i höstmörkret - satsa på ljusstakar i olika nivåer för att få en härlig dimension i dukningen. Kanske pimpa upp hemmet med lika färggranna ljus för att få den där lilla energikicken på morgonen. Med små enkla medel som färgglada ljus, en pampig taklampa eller en stor och burrig bukett kan intrycket av hemmet bli en helt annan.