Allt för en kreativare höst

Du mysiga höst! Det är med öppen famn vi välkomnar dig med din mysiga vardag, dina varma mustiga recept och långa höstpromenader bland de gulnande löven. Det är för dig som levande ljus tänds och rutinerna återfinner sig efter härlig sommar. 


Hösten är en årstid som många däremot bävar inför då mörkret infaller och en vinter väntar runt hörnet. Hösten behöver däremot inte vara så deprimerande som många oroar sig för. Det kan vara en tid där man får återuppta rutinera och kanske den hobby man länge längtat efter att ta upp igen eller alltid velat prova på. Efter en tid som spenderats mycket hemma till följd av pandemin har många lyckats ta till vara på sin kreativitet, exempelvis genom matlagning, bakning, formgivning eller att genomföra en personlig resa.


Oavsett hur du gillar att ta tillvara på din tid så kommer ditt engagemang ses det som investeringar i ditt liv. Hobbyer kan även göra din vardag mer reducerad från stress i och med att det ger upphov till “en paus i vardagen”. Vare sig du gör en lugn aktivitet som stickning, korsordslösning eller målning så tillåter även de mer aktiva aktiviteterna som sport eller matlagning en stund för att rensa hjärnan samtidigt som kreativiteten och självförtroendet stärks. Det är aldrig försent att skaffa sig en hobby. Kanske känner du dig vilsen i vad du vill göra, att du fastnat i ekorrhjulet där vardagen är full av jobbet, barnen och hushållet. Blicka då tillbaka till din barn- och ungdomstid. Vad intresserade dig då? Kanske dansade du salsa, orienterade eller gjorde krukor av lufttorkande lera? Om inget gammalt intresse känns lockande, släng dig ut! Gå en kurs i matlagning, yoga eller språk och vidga vyerna! Ibland kan det även kännas överväldigande att ta tag i nya projekt, när vardagspusslet inte går ihop. Det behöver däremot inte vara så krångligt! Att lägga pussel när stressen hovrar är ett utmärkt sätt att sortera tankarna, att ta bit för bit och hitta en lösning för det problem du har framför dig. Kanske var det inte så svårt som du upplevt det?


Rörelse är livsviktigt, det stärker inte enbart ditt skelett utan även din ork i vardagen. Det ger upphov till ett gladare humör, stärker din kognitiva förmåga att ta in information och tänka logiskt. Rörelse har helt enkelt en uppsjö av fördelar för dig och din hälsa, inte minst gör rörelse oss mer kreativa, uthålliga och förbättrar sömnkvalitén.

Träning behöver inte betyda att åka till gymmet 7 gånger i veckan, ta 5 promenader om dagen eller springa 1 mil. Träning kan likväl betyda en mysig höstpromenad med din kompis, ett lugnt yogapass eller en rolig timme med padel. Utrusta dig med träningstillbehören just du vill ha och starta hösten med ny energi, bra söm och logiskt tänkande!


Vill du göra detta till en höst fylld av utveckling och kreativitet, tveka inte! Vi på My Mall finns här och hjälper dig finna en hobby som är perfekt för dig!