Bygg ditt hemmagym

Går du i tankar att bygga ett hemmagym? Efter pandemin har allt fler funnit glädjen att träna hemma. Alltifrån i vardagsrummet, trädgården, garaget eller kanske har några till och med ordnat ett helt eget rum till för träningen. Ett hemmagym ger bekvämligheten att kunna träna när du vill, hur du vill och dessutom utan en fast månadsavgift likt på ett vanligt gym. Att bygga ett hemmagym behöver inte vara så avancerat som det låter, utgå från dig själv och vad du tycker är roligast att träna. Kanske föredrar du konditionsträning framför styrketräning? Kanske föredrar du en kombination? Oavsett vad du önskar finns det du behöver på My Mall för en aktiv och hälsosam livsstil!

För mindre utrymmen

Fastän man enbart har ett litet utrymme att träna på går det att enkelt få in hemmaträning på ett smidigt sätt med rätt utrustning. Med 1-2 st kettlebells eller varför inte smidiga och justerbara kettlebells och hantlar kan man enkelt träna hela kroppen på en begränsad yta och till ett lägre pris. För dig som vill få in fler steg eller konditionsträna finns hopfällbara promenad- och löpband från Frontier som enkelt kan fällas ihop och förvaras på lämplig plats. Träningsband med olika motstånd är också ett bra träningsredskap för nybörjaren med ett mindre träningsutrymme.


För medelstora utrymmen 

Även för medelstora utrymmen kan hopfällbara träningsmaskiner, kettlebells och hantlar vara praktiskt beroende på var huvudfokuset på träningen kommer vara. Här kanske du även får plats med en ställbar träningsbänk som passar utmärkt för ett flertalet övningar, såsom bänkpress, sittande hantelövningar, step-ups, bulgarian split squats eller varför inte dips. Om fokuset är på styrketräning eller crossfit kan en skivstång och ställning passa utmärkt i ditt hemmagym. Hos oss på My Mall finner du dessutom ett stort urval av träningsmaskiner, träningsställningar, skivstänger, hantelset och mycket mer.


För stora utrymmen

Vilket sorts golv behöver du? Att införskaffa ett gymgolv skyddar inte enbart underlaget utan även minskar risken att träningsutrustningen tar skada eller går sönder. Det kan även låta ganska högt med vikter och skivstänger som sätts ned eller, av misstag, tappas. Med ett gymgolv kanske grannfejden kan undvikas ett gymgolv kan döva ljudet från när du inviger morgonen med marklyft före jobbet på. Du får även en schysst look på ditt hemmagym med ett snyggt gymgolv på plats vilket gör det roligare att träna där. På My Mall har vi olika varianter, både pusselmattor som är enkla (och roliga) att montera samt gymgolv med raka kanter. 

Skivstången är kanske det viktigaste träningsredskapet i ditt hemmagym, men vilken ska du ha? Det styrs, som med det mesta andra, av vad du tänkte göra med den. Främst används skivstänger med så kallade ”internationella mått”, vilket innebär att stängerna är 220 cm långa, väger 20 kg och har plats för viktskivor med 50 mm hål på sidorna. Dessa stänger är rejäla, hållbara och en god investering för dig som tar hemmaträningen på allvar.

På My Mall har vi även hemmagym-maskiner vilka ger ett mycket brett användningsområde och ett stort urval av styrketräningsövningar.