Färga Sverige rosa

Nu är tiden kommer då höstmörkret sakta faller in och det enda färgglada är de gulna fallande löven. Sedan 2003 har oktober däremot varit  månaden där Sverige färgas rosa tillsammans med Cancerfonden. Rosa Bandet-kampanjen pågår under hela oktober-månad där flertalet företag och privatpersoner engagerar sig i syfte att stötta Cancerfonden och dess arbete för att bekämpa cancer. Rosa Bandet-kampanjen syftar till att samla in pengar till forskning för att kunna bekämpa cancer. Kampanjen syftar även sprida kunskap om cancer likt hur vi kan minska risken att bli drabbade, men även är kampanjen till för att få ett inflytande på beslutsfattare i viktiga frågor. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer. 


Rosa Bandet

Under hösten 1991 delade Susan G. Komen Breast Cancer Foundation rosa band till alla deltalager i “Race for the cure” i New York. Pink Ribbon, som Rosa Bandet heter på engelska, har alltså sitt ursprung i USA. Denna symbol fick tack vare Susan G. Komen Breast Cancer Foundations utdelning en så stor spridning att bland annat Estée Lauder började dela ut bandet i sina sminkdiskar. Sedan den hösten 1991 har det rosa bandet fått ett stort genomslag och är än idag en internationell symbol för kampen mot bröstcancer. Oktober har således blivit den internationella bröstcancermånaden som förenar människor runt hela världen..

Under oktober kommer således My Mall skänka 10% av intäkterna på utvalda varumärken direkt till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Bland annat OBH Nordica, Emiro, Oral B, AT och många fler. Tillsammans färgar vi Sverige rosa! Vill du vara med?

Idag överlever 2 av 3 som får cancer tack vare forskningens framteg och alla som bidragit längs vägen. Även om vi kommit långt så har vi fortfarande en väg att gå. Framstegen är många men skillnaderna är stora mellan de olika cancerformerna. 1 av 3 får cancer, men alla drabbas. Var med och färga Sverige rosa, bara tillsammans besegrar vi cancer!

Rosa Bandet x My Mall