Tips för hemester – My Mall

Det få saker som vi längtar så mycket efter som vi gör till semestern efter en lång och ruggig vinter. Oavsett om semestern tillbringas på hemmaplan, på landstället eller utomlands så skapas härliga minnen associerade till känslor som avslappning, förväntan och lycka.

Oavsett om man kallar det hemester, staycation eller svemester så kan vi alla enas om ett en semester hemma kan bli alldeles, alldeles fantastisk. 

Sedan pandemin startade har mångas semesterplaner rubbats, vardagar förändrats och jobbsituationer uteblivit. Utifrån detta kommer nu 10 tips på hur ni kan spendera semestern hemma och samtidigt skapa minnen, få känslan av avslappning och tid att vara med varandra.


Skaffa en polaroidkamera

Att vara i nuet och njuta av dagen är helt underbart. Men att ta fina bilder som dessutom kommer ut i handen här en helt annan känsla av att ta tillvara på fina stunder och samla minnen. 

Sätt sedan fast sommarens bilderna i klämmor och i ett snöre på väggen för att kunna blicka tillbaka till den där härliga sommaren året om.

Utgå från din kommun

Kanske har du bott i din kommun hela livet eller är du kanske nyinflyttad?

Oavsett är det inte helt enkelt att ha koll på vad för aktiviteter och sevärdheter som finns runt om i kommunen. Kika på din kommuns hemsida för att få tips om saker att göra som du kanske inte visste om. 


Home Sweet Home

Att ha aktiviteter att göra hemma är inte bara bekvämt och skönt utan även säkert och enkelt! Vad har du alltid velat göra, testa på eller undersöka som du tidigare inte haft tid eller ork för?

Kanske är det att testa odla, utvecklas inom yoga eller ha glassprovning med hemmagjord glass?


Upptäck naturen

Sveriges finaste och värdefullaste områden tillika nationalparkerna är en helt annan upplevelse än höghusen, betongen och bilarna i storstäderna. Runt om i Sverige finns det 30 olika nationalparker, alltså finns det en stor chans att en av dem ligger på rimligt avstånd nära dig. 

Dessutom erbjuder många av parkerna roliga aktiviteter och upplevelser för de små, vad sägs om att undersöka grottor, gå på grodsafari eller leta sig igenom labyrinten? Detta är således en perfekt utflykt för barn med intressen av djur och natur – och har mycket spring i benen!

Läs mer på: sverigesnationalparker.se


Njut av vattnet

Ta en dagstur till närmaste stad och förgyll dagen med roliga sommaraktiviteter. Prova den trendande aktiviteten SUP – njut av den fina naturen, det böljande vattnet och samtidigt träna hela kroppen. Vad sägs om att paddla kajak eller kanot, eller för dig som mer vill njuta finns trampbåtar att hyra för att upptäcka vattnet.


Alle man ombord! 

För dig som inte trivs som fisken i havet kan man ta en härlig dagstur till sjöss, utan att bli blöt! Se Stockholms skärgård från den tuffande båten på väg mot en idyllisk ö likt Rödlöga eller Fjäderholmarna. Många båtturer erbjuder även roliga teman som “räkkryssningar” där man kan njuta av vattnets läckerheter på väg mot en ny destination som exempelvis Sveriges äldsta stad Sigtuna. 

Svalka dig i sommarvärmen

Att det är en varm sommar har nog inte undgått någon. Dra på dina bekvämaste badkläder och svalka dig i vattnet efter en gassande dag i solen, ligg på en luftmadrass eller varför inte ovanpå en stor flamingo?

Utforska närliggande badplatser, kanske finns det en orörd pärla närmare dig än vad du tror!

För dig som inte vill svalka dig i vattnet kan svalka dig med en härlig drink med massor av is. Med en ismaskin behöver du inte oroa dig för att isen ska ta slut!

Snöra på vandringsskorna

Upptäck naturen till fots. Runtom i Sverige finns vackra vandringsleder med många sevärda stopp på vägen. Packa väskan med vatten, badkläder och handduk, vid många vandringsleder finns magiska badplatser som är ett utmärkt stopp efter en tids vandring. Packa även ned en härlig matlåda att njuta av i slänten av en klippa eller varför inte framför en magisk utsikt? 


Läs mer om vandringsleder i Sverige här: Vandringsleder i Sverige Sporta mera 

Rörelse och motion har länge setts som en bidragande faktor till ett lyckligare liv, bättre sömn och mindre stress. Semestern är ett perfekt tillfälle att ta upp den aktivitet som du saknat så mycket. Vill du provat något nytt? Har du inte provat den trendiga sporten padel än är det även ett hett tips!


Planera för en fest

Bjud in nära och kära på ett säkert sätt för att fira sommaren. Pynta med härliga ljusslingor, färgglada ljuslyktor eller varför inte ha en temafest?

Ta härliga bilder med polaroidkameran för att föreviga sommarkänslorna och för att bringa värme och glädje ända in i hösten.

fest och kalas - mymall