Sporta mera!

Nu har äntligen sportloven börjat dra igång och det innebär säkerligen en del planering av aktiviteter. Är skidresan redan bokad eller det kanske brist på idéer om hur ni kan tillbringa tiden tillsammans? Oavsett har vi har laddat upp med en mängd olika förslag på sportlovsaktiviteter som du kan hitta på med barnen eller barnbarnen hemma!

Utforska naturen

Har du det svårt att få tiden att gå ihop under sportlovet när du vill hinna med att både tillbringa tid med dina barn och träna? Ger ni er ut en vandring i skogen där ni stannar och leker om vartannat så räknas det definitivt som bra motion! Att vara ute i naturen med barnen ger inte bara frisk luft och D-vitamin om solen är framme, utan det ger även er en chans att leka mer fritt, springa omkring, leka kull eller kurragömma - ett bra träningspass med andra ord!


Vintersporta

Skidor, häng i pulkabacken eller skridskoåkning - vilket gillar du mest? I sedvanlig ordning finns det mängder av friska vinteraktiviteter att ge sig ut på, vilket är ett perfekt sätt att både få frisk luft, motion och möjligtvis även något värmande i termos. Runtom i Sverige erbjuder många städer spolade skridskobanor, roliga pulkabackar och fina längdsskidspår - prova på vad ni tycker om mest!


Prova en ny sport

Ibland kan det vara svårt att hålla träningsglädjen uppe när även barnens vardagsaktiviteter gått på lov. Vad passar då inte bättre än att prova på nya träningsformer? Träning betyder inte enbart att förbruka energi eller bygga muskler, det ska även vara något som är kul -  extra kul blir det även när man kan träna tillsammans! Har ni provat de vanliga aktiviteterna såsom tennis, padel och badminton? Vad sägs då om att prova andra racketsporter såsom pickleball och squash! Sök upp era lokala racketklubbar och se vad just dem erbjuder! Utöver racketsporter finns det även prova-på kurser inom olika dansgenrer, ridning eller prova på ett gruppträningspass.


Låt kreativiteten flöda

Som att pyssla, gå ut i naturen, baka, göra egen glass, spela spel, lägga pussel, hitta en ny hobby mm. Att baka eller laga mat är ett perfekt sätt för barn att både lära sig hantera kökets redskap och maskiner samtidigt som barnet får en mer positiv relation till mat och matlagning. Utmana varandra med att dekorera cupcakes, prova nya smaker på kladdkakan eller dela bara helt enkelt på smeten i bunken. Mat ska vara gott och kul! Se till att det blir ett lov fullt med kreativitet och rörelse!