Magnesiumcitrat 400g

Artikelnr: 75695

199 kr
Frakt 39 kr I lager
Snabb leverans: 2-7 arbetsdagar
Order placerad efter kl.12 hanteras kommande dag
14 dagars öppet köp
Säker betalning: Klarna
Produktbeskrivning
OBS: detta är ”vattenfri magnesiumcitrat” (anhydrous magnesium citrate), det innebär att du måste blanda det i tillräcklig mängd vatten. Ex: En tesked till ett glas vatten. Häll inte pulvret direkt i munnen, eller pulver med för lite vatten. Eftersom den är vattenfri reagerar den (värmeutveckling) om pulvret blandas med för liten mängd vatten. Så tag därför alltid pulvret i ett glas vatten. Fördelen med vattenfri magnesiumcitrat är att du får större andel magnesium jämfört med ej vattenfri magnesiumcitrat. Magnesium bidrar till att bibehålla en normal benstomme och normala tänder, normal muskelfunktion, normal energiomsättning, och till att minska trötthet och utmattning. Många av kroppens enzymer och funktioner är direkt beroende av en jämn koncentration av magnesium, brist kan ge olika typer av obehagliga symptom. Magnesium är en av de fyra vanligaste metallerna och har en viktig uppgift för en fungerande god hälsa. Ca 50%25 av det magnesium vi har finns i skelettet, tänderna och gör dessa starka. 49%25 finns i cellerna, och resterande del i blodplasman. Magnesiumhalten i blodplasman är stabil, vid brist så tas magnesium från skelettet och cellerna för att hålla blodhalten normal. Magnesiumbristsymtom visar sig genom muskelkramper, rastlösa ben, oregelbunden hjärtverksamhet, förmaksflimmer, nedsatt immunförsvar, benskörhet, svag tandemalj, m m. Halten av magnesium i vår mat har minskat drastiskt under de senaste hundra åren, varför extra tillskott kan vara ett bra alternativ. Ingredienser: Magnesiumcitrat, som innehåller cirka 15%25 elementärt magnesium. Dosering Rekommenderad daglig dos för vuxna och barn över 12 år 350–400 mg (0,5–1 tesked), blandas med vatten eller annan dryck. Tag gärna på kvällen före sänggående. Observera att magnesium har en laxerande effekt. Börja därför gärna med mindre intag och öka till rekommenderad daglig dos utefter dina egna förutsättningar. Tips: om du tar detta tillskott pga muskelkramper, och det ändå inte blir bättre, pröva att också lägga till bor >> och/eller kalium >>

Läs mer

Leverans & retur

Din beställning levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar (kontrollera leveranstid för önskad vara). Beställningsvaror eller varor som tillverkas vid beställning kan ha längre leveranstid. Kostnaden för leverans bestäms av säljaren.

Leverans sker normalt till närmsta utlämningsställe eller som hemkörning vid tyngre varor. Vid hemkörning kontaktas du inför leveransen för att bestämma tid.

Du har öppet köp i 14 dagar om du vill byta eller lämna tillbaka varan och få pengarna tillbaka.

Levereras av: Hälsokosthuset