LYNX 8x42 HD+

Artikelnr: 1178~283575

8 299 kr
Frakt 49 kr I lager
Snabb leverans: 2-7 arbetsdagar
Order placerad efter kl.12 hanteras kommande dag
14 dagars öppet köp
Säker betalning: Klarna
Produktbeskrivning

 Nytt format i Lynx-serien! Bättre ljusstyrka än 8x30, men samma stora synfält och ett relativt kompakt och lättviktigt utförande. En blivande klassiker?

Tidigare fanns Lynx bara i kompaktutförande med 30 mm objektiv. Det har Kite nu ändrat på med tillkomsten av 42mm-kikare. Här får du alltså bättre ljusstyrka i kniviga situationer, mer av en allroundkikare året runt, men fortfarande det extremt stora synfältet som faktiskt slår flera av high end-modellerna på fingrarna. Att kikaren dessutom klockar in exakt på blygsamma 7 hekto (där det går en smärtgräns om du har känslig nacke) gör inte saken sämre.

Kite har finslipat antireflexbehandlingen så att färgåtergivningen skall ligga så nära det naturliga som det är möjligt. Här får du alltså ljus, synfält, gott skärpedjup och god färgåtergivning i ett nätt format, vad mer kan en begära?

Fokuseringen löper mycket mjukt med 1.5 varv från närgräns till oändlighet och ögonmusslorna är enkelt utbytbara i aluminium med med två mellanlägen mellan helt utskruvade (icke glasögon) och helt inskruvade (glasögon). Dioptriinställningen görs traditionellt på en ring runt höger okular och är "normaltrög".

 

 

LYNX 8x42 HD+  
Förstoring 8x
Objektive diameter i mm 42
Utgångspupill  i mm 5,25
Närgräns i  meter 2
Synfält i  m/1000 m 151
Fokalavstånd imm 17
PD avstånd i mm 73-55
Höjd  i mm 140
Max bredd i mm 128
Min bredd i  mm 109
Vikt i  gram 690
Vattentät Ja
Gasfylld Ja
Garanti i  år 30

Läs mer

Leverans & retur

Din beställning levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar (kontrollera leveranstid för önskad vara). Beställningsvaror eller varor som tillverkas vid beställning kan ha längre leveranstid. Kostnaden för leverans bestäms av säljaren.

Leverans sker normalt till närmsta utlämningsställe eller som hemkörning vid tyngre varor. Vid hemkörning kontaktas du inför leveransen för att bestämma tid.

Du har öppet köp i 14 dagar om du vill byta eller lämna tillbaka varan och få pengarna tillbaka.

Levereras av: Kikab i Katrineholm AB