Allt för ett lyckat nyår

Fira in det nya året med dina nära och kära iklädda festliga blåsor och partyhattar i ditt hem förgyllt med festliga nyårsballonger, vimplar och mycket mer. Detta året har skänkt oss många nya erfarenheter och upplevelser som vi kommer ta med oss in i 2022. Men innan vi vänder blad är det tids nog att förbereda för den sista kvällen - nyårsfesten! Firar ni nyår med en middag hemma med vänner och familj eller kanske på en tillställning där nyårsblåsan behöver dammas av? Oavsett vilket så kommer nyårsafton bli en magisk kväll där vi tar med de positiva erfarenheterna från 2021 och lämnar det negativa i det förflutna. 


Nyårslöften

Nyårslöften är ett bra sätt att peppa sig inför det nya året och börja tänka i nya banor för att uppnå sina framtida mål. Nyårslöften behöver inte vara stora mål, som känns nästintill ouppnåeliga. Börja med att utgå ifrån vad som är viktigt för dig och vad du skulle önska ha mer av i ditt liv. Kanske är det fler familjemiddagar, att hitta en hobby du tycker om eller kanske att ta upp kontakten med en vän du glidit ifrån? Är matlagning något du önskar ägna mer tid till eller kanske är det ett område du vill utvecklas inom? Perfekt! Varför inte börja redan på nyårsafton och inled det nya året med en erfarenhet rikare! Vi har kombinerat den perfekta nyårsmenyn som passar perfekt hand i hand med det högtidsenliga bubblet.

Förrätt

Inled kvällen med en torr champange som går perfekt med löjrom, räkor eller snittar. Här är valmöjligheterna många och vad som passar just era smaklökar kan bara ni veta. Vi tipsar att göra små, krispiga rårakor som sedan kan toppas med valfria toppings, exempelvis löjrom, smetana och rödlök eller varför inte räksallad med creme fraiche och dill? Till vegetarianerna kan rårakorna toppas med krispigt stekt tofu eller en krämig röra av svamp, citron och kål. 

Varmrätt

Till varmrätter brukar det rekommenderas att servera en lite kraftigare champagne för att bäst kombinera de lite mer smakrikare maträtterna. Vi tipsar om att servera en fin torskrygg bakad i ugn tillsammans med ugnsrostade cocktailtomater (som fått gå länge i ugnen) tillsammans med potatispure, hasselnötter och en god, skummig champagnesås. Vegetariskt alternativ till torsken rekommenderar vi ugnsbakad spetskål. 

Dessert

En demi-sec champange avslutar måltiden perfekt till desserten. Plocka fram dessertassietterna, fyll champangeglasen och smaka sedan den klassiska, men ack så goda, marängsvissen. Marängsviss går att lyxa till med hemmagjorda glass, bär, en ljummen chokladsås och såklart, maränger. En perfekt avslutning på en god middag där man själv kan välja hur mycket av varje man önskar.