Mat som värmer dig inifrån och ut

Oktober står bakom krönet och väntar på att få bjuda in oss till en härlig höst med gulnande löv, stickade tröjor och mustiga grytor. Snart är vi där, i den burriga vardagen när regnet smattrar mot rutorna medan ett långkok fyller rummet med sin arom och barnen myser i soffan framför en klassisk Disneyfilm. Sen kommer vardagen och även den återkommande frågan, “Vad blir det för mat?”. 


Höstmys

Hösten är för många en tid där kreativiteten och inspirationen inte är på topp. När man försöker få vardagspusslet att gå ihop med jobb, hämtningar, träningar och kanske det viktigaste, egentid. Middagar är ett perfekt tillfälle att kunna förenas efter en dag med många nya intryck och upplevelser för att sedan få en lugn och meditativ stund med disken. 


Ta tid för reflektion i vardagsbruset

Ta bort elektronik och andra störande moment och var i nuet i själva uppgiften. Att diska är något som många säkerligen ser som något att snabbt få överstökat för att skynda till nästa aktivitet. Eller som en evig rättvisemätning gentemot sin partner. Man kan också utföra själva diskningen med en negativ attityd där det är en meningslös, tidsödande aktivitet och målet är allt som räknas. Ett annat intressantare sätt att diska är med uppmärksamhet i sinnet, lyssna till ljudet av vattnet som fylls upp i diskhon, dra in doften från diskmedlet och känner temperaturen från vattnet mot huden. Reflektera över dina tankar och känslor, se problemen från olika perspektiv. Kanske är det vidbrända riset i kastrullen inte så fastgjutet som det kändes från början?


Diska - meditationsstund - Höstmys - My Mall

Vad intresserar dig?

Matinspiration kan riktas in på många plan. Kanske är du intresserad av näringsinnehållet, att det ska vara tidseffektivt, kalorisnålt eller att det helt enkelt ska ska smaka gott? Vi anser att vardagen ska vara kul, effektivt, prisvärt och bra för dig, de omkring dig och miljön. Att vara intresserad av att råvaror ska följa säsong är således en självklarhet när det kommer till matlagning. Genom att äta enligt säsong erbjuds du massvis av fina råvaror av bästa kvalite till bästa pris. 


Vi på My Mall strävar efter att dela med oss av en bredd av recept, tips och inspiration för att krydda ditt liv och din fritid. Denna gång gör vi det i form av en grön veckomeny som passar nu under höstmånaderna i vad gäller både färger och innehåll.


Mat som värmer dig inifrån och ut


Måndag Len tomatsoppa med färska örter


Tisdag Blomkål-och broccoligratäng 


Onsdag Rostade rotfrukter och bönor i ugn med hemmagjord hummus


Torsdag Blomkålssoppa och pannkakor med äppelmos


Fredag Fredagstaco med bönfyllning och tomatsalsa 


Lördag Dagen då vi kan njuta av att laga mat, långsamt och länge. En dag perfekt att ägna lite längre tid framför spisen och låta den Smörbakade rotsellerin och det brynta smöret få fylla rummet med sin ljuvliga doft. Servera med pumpapuré, rostad spetskål toppat med dill, salladslök och avsluta med hackade hasselnötter. 

Söndag Börja dagen med att dra på gummistövlarna och sätt korgen i handen för att ge dig ut i svampskogen. Gula kantareller, trattkantareller och Karl-Johan, fyll korgen för att kunna avnjuta skogens guld framåt eftermiddagen. Stek svamp med lök och färska örter, blanda i grädde och njut på en ny rostad toast.


Kantarelltoast