Smaklig brunch

Hurra! Nu står Brunchens dag för dörren och det måste både firas och förberedas inför. Dessutom är det perfekt att denna dag faller in en söndag, dagen som passar utmärkt för att äta en härlig måltid tillsammans. Brunch handlar om att äta god och inspirerande mat tillsammans länge, länge. Frågan som återstår är vad som ska bjudas på, hembakat bröd, scones, smoothie, fruktsallad eller äggröra? Eller kanske allt?  Don't freak out, we got you!


Även om brunch är more is more så är grundregeln kvalité framför kvantitet. Lägg hellre lite längre tid på att få till en riktigt bra äggröra eller bulldeg istället för att jäkta mellan croissanterna och de kokande äggen. 


Brunch

För dig som inte vet var du ska börja så är bananpannkaka är ett säkert kort på brunchen både för de stora och de små i sällskapet. Här kommer ett enkelt recept som inte tar mer än 10 minuter!


Ingredienser:

– 2 st mogna bananer

– 4 st ägg


Tips på ingredienser som kan tillsättas är bakpulver för extra fluffighet, havregryn eller keso för en matigare pannkaka, vaniljpulver för lite sötning eller varför inte blåbär för en lyxigare frukost?


Gör så här:

1. Mixa bananerna med en stavmixer.

2. Tillsätt äggen och andra eventuella ingredienser, mixa till en fluffig smet.

3. Stek pannkakorna i kokosolja eller smör tills de får en fin gyllene färg.


Servera tillsammans med fiber syrup, färska eller frysta bär, frukt, grädde, kesella, jordnötssmör, rostad kokos eller nutella?


Bananpannkaka - Brunchens dag 2021

Ladda järn- och proteindepåerna med en välkomponerad Ägg Benedict. En klassisk brunchrätt bestående av pocherat ägg, skinka och hollandaise på en toast som dessutom kan modifieras till sin egen fördel! Byt ut skinkan mot spenat för att få denna tidlösa rätt vegetarisk eller servera med varmrökt lax för att spä på smaklökarna ytterligare. 

Hur pocherar man då ägg till perfektion? Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull. Låt det sedan sjuda. För att ägget ska få ett snyggare utseende kan du med fördel skapa en virvel i vattnet genom att röra runt med en sked. Knäck sedan ägget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter. Plocka upp ägget med en hålslev för att sedan doppa i kallt vatten. Lägg ägget på en tallrik och putsa sedan bort eventuella ojämnheter för en snyggare finish - done!


Ägg Benedict - Recept - Brunchens dag 2021

I vårt tycke ska man alltid avsluta måltider med något sött. En frukt eller en liten chokladbit passar perfekt efter en härlig middag. När det kommer till bruncher så är de inte bara en frukt eller en liten choklad, brunch är more is more! Här kan du välja och vraka mellan våfflor, amerikanska pannkakor, chokladdoppad frukt eller varför inte glass? På My Mall har vi allt du behöver för en lyckad brunch - recept, köksmaskiner, sött och inspiration!


Smaklig brunch!