Julklappsrim för stora och små

Nu är de flesta julklappar inslagna, glöggen sjudar på spisen och julmusikens lena toner fyller våra hem och hus runt om i landet. Dagen innan julafton är dagen då många gör sina sista inköp inför julafton. En del är väl genomtänkta och planerade, de flesta blir mest av ett spontanköp på väg till svärföräldrarna. Oavsett om den där boken är något som har en tanke bakom sig eller mest blir en utfyllnad så finns julklappsrimmen till för att bygga spänningen för såväl den lilla som stora julklappen. Här kommer  julklappsrim för de allra vanligaste julklapparna som får mottagaren av gåvan att tänka ett extra varv!

Presentkort

"Trots paketets ringa form, behöver inte besvikelsen vara enorm. I likhet med en vinstgivande lott kan innehåller omsättas till ting med störremått." 

Bok

"Härmed börjar du en färd, in i mystikens sagovärld. Var det är vill du kanske veta? Det är i alla fall inte till Hans och Greta!"

Julklappstips

Kaffebryggare

"Om du känner dig rastlös och nervös hjälper det föga med en fritös. Med denna present blir du säkert tryggare för jag har köpt dig en…"

Dammsugare

"Anfall sägs vara bästa försvar, i alla fall  när råttorna gömt sig både här och var."

Kockkniv

"God Jul och Gott Nytt År, här du en assistent i köket får. Jag är händig och bör vara vass, för blir jag slö är kass." 

Grill

"Tvekar litet att ge dig denna, ty med rök utöver nejden börjar rena grillkorvsfejden!"

Köksmaskin

"Det riktigt många limpor bliva, en viss lättnad jag vill till dig giva. En stadig hjälp i köket kan du behöva, för att ej glädjen med baket ska dig beröva." 

Pussel

"Bit för bit, här fodras flit. Det här kan ta dig flera dar tills ingen enda bit är kvar. Lägg, lägg, lägg, lägg - kanske blir det en gubbe med skägg?"