Boosta din hud i vintermörkret

Efter en lång och kall vinter har huden fått stå ut med både nariga vindar och temperaturförändringar. Huden blir extra utsatt under vinterhalvåret, även om kroppen är fantastisk och kan anpassa sig efter livets händelser kan det ändock vara snällt gentemot huden att boosta den lite extra. Återfuktning av huden ingår nog i majoritetens hudvårdsrutiner, vilket kan vara extra tacksamt under vintern. Men vad mer kan man göra? Har du hört talas om Gua Sha?

Gua Sha eller Jade Roller?

Gua Sha är ett välkänt hudvårdsverktyg som kommer från den kinesiska medicinen. Det är helt enkelt en mineralsten som används för hemmabruk i syfte att öka blodcirkulationen och boosta huden med extra lyster. Genom att addera en Gua Sha som ett steg i din hudvårdsrutin får du en skön ansiktsmassage samtidigt som spänningar i nacke, käke och ansikte släpper. Jade Roller har blivit en trend, liksom Gua Sha, som även den har sitt ursprung i kinesisk medicin. Jade Roller är, till skillnad mot Gua Sha, något enklare att hantera då den enkelt rollas över hela ansiktet och dessutom kan den med fördel förvaras i kylskåpet för att ge en svalkande effekt när den sedan används. Naturligt, effektivt & skönt - inte undra på att dessa ligger i trendtoppen!

Gör så här

Förbered huden genom att rengöra den med din favorit rengöring. Applicera sedan en olja, ansiktskräm eller ett serum på huden för att Gua Sha ska glida lättare över ansiktet. Vinkla stenen mot ansiktet medan du drar den med ett lätt tryck över huden, det ska inte gör ont! Gua Sha skadar inte huden utan kan användas varje dag. För bästa resultat rekommenderar vi att använda den minst 2-3 gånger i veckan. Stryk stenen längs ansiktet, halsen och nacken för att ge dig själv en härlig stund. Avsluta sedan med att rengöra stenen med vatten och mild tvål. 


Gua Sha